Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Storfot
#1506703
Belysningen i mina defroster- och stolsvärmeknappar fungerar inte. Alltså själva symbolen som visar vilken knapp det är, på-indikationen i knapparna fungerar som vanligt. Sitter det en gemensam led bakom dessa knappar? Går den hyfsat enkelt att byta den i så fall eller krävs det lödning etc?
knappbelysning.jpg
knappbelysning.jpg (687.81 KiB) Visad 1045 gånger
#1506814
Vet inte om det är samma som på min där det sitter lampor i knapparna, men först bör du dammsuga gallret som är fullt av damm, din värme/kyla funkar nog inte såå bra 😅
#1506921
Det verkar ju troligt att belysningen sitter i själva knappen, men lite lurigt i så fall att den slutar fungera i en grupp knappar.

Klimatanläggningen fungerar kanonbra, men du har en poäng i att det är dags att plocka fram dammsugaren.
#1506961
På en löst enhet jag har, årsmodell ? är det följande. Samma lampa till samtliga 4 knappar som blir upplysta och separata led lampor som signallampa. Du måste ta bort den panelmodulen för att åtgärda problemet om du har den typen modulen.

Lennart
#1507763
Är det någon som vet hur det ser ut på en 05:a? När jag försöker forska lite mer i vad det är för belysning så hittar jag diverse "stylingsatser" till 00-04 där dessa ledlampor ingår. I motsvarande satser till -05 så ingår inte dessa vilket får mig att misstänka att det är fastlödd belysning eller något annat som gör det svårt att byta.
#1507785
Tack för den länken, då verkar det ju som att det ska ganska smärtfritt att fixa ändå.
(Under förutsättning att Volvohandlaren lyckas få fram en lampa d.v.s. Det är ju inte så skoj att ta bort ECC-panelen en extra gång bara för att titta på den gamla lampan.)
av tori
#1508703
Hej!
Jag har bytt samtliga lampor i ecc /Ac panelen.
Nästsn helt omöjligt att få rätt lampor.
Lamporna sitter i en vit eller grå hållare och jag tog bort lamorna ur dem. Benen på lamporna är virade i spår i hållaren. De felaktiga lamporna lirkade jag fram benen på och stoppade sedan in dem i orginal hållaren.
Det går även att köpa lampor med långa +- ben på elektronik sidor. Kolla diametern och det är inte säkert att den blåa tutan på lamporna håller en flytt så du får ett annan sken.
Nu efteråt skulle jag gjort på detta sätt men har man köpt fel så fick jag lirka ut lamporna ur hållaren.
Om du lossar hela radiodelen /AC så blir det airbag larm som måste återställas har jag för mig.
Feedback / Klagomål - Android OS

En allmän fråga: Hur upplever ni med g[…]

Lånar tråden lite. Jag har en V90 fr&[…]

Feljusterad dörr? V90

Tack för utförligt svar. Köpte den[…]