Sida 1 av 1

Konvertera TILLBAKA från halogen till xenon V70 -05

Postat: fre 26 nov 2021, 09:36
av hagfeldt
Hej, jag köpte en V70 -05 med Xenon original för ett par veckor sedan. Tidigare ägare bytte strålkastare till halogen pga strålkastarglasen som var dåliga på xenonlamporna. Jag har nu införskaffat mig ett par Xenon strålkastare som jag tänkte montera, men min fråga är hur mycket som krävs? Jag utgår från att jag får koppla om kablarna lite men det jag funderar på är om det är något som jag måste tänka på gällande mjukvara eller spänningsändringar?
Jag läste någon tråd om att det är olika spänningar mellan halogen och xenon??

Halogenen fungerar alldeles utmärkt och jag får felmeddelande att lamporna erfodrar service, så kan jag utgå från att den inte är omprogramerad för halogen och därmed att det bara är att montera xenonlamporna och allt är frid och fröjd? =D

Re: Konvertera TILLBAKA från halogen till xenon V70 -05

Postat: fre 26 nov 2021, 10:11
av hagfeldt
Här är felkoder som jag fått ut

Re: Konvertera TILLBAKA från halogen till xenon V70 -05

Postat: tis 30 nov 2021, 07:41
av Greffel
Jag tycker du skall ringa förra ägaren och fråga hur han gjort. Kanske är så enkelt att sätta tillbaka ett kontaktstycke och en säkring

Re: Konvertera TILLBAKA från halogen till xenon V70 -05

Postat: tis 30 nov 2021, 21:14
av hagfeldt
Det har jag redan gjort men han hade lämnat in den till någon som bytt över så han visste inte hur det var gjort. Vet du något om hur man skall gå tillväga om det bara är att koppla in de nya lyktorna när jag får dom? (Naturligtvis med förutsättning att kontakten är hel och passar och inte är skarvad :-)

Re: Konvertera TILLBAKA från halogen till xenon V70 -05

Postat: ons 01 dec 2021, 08:31
av Malmstroem
Om den som kopplade in halogen-lamporna gjort det "ordentligt" så bör du kunna återinstallera xenon genom att bara sticka tillbaka originalkopplingen till balasten på lampan. Det är hög spänning på xenon-lampan, men bara 12 volt fram till ballasten. Rätt gjort klipper du inte i bilens kablar, utan använder ett kontaktstycke för att få ut den ström du behöver.

Har den som gjort kopplingen gjort ett snabbt fuskjobb och klippt och kopplat på eget bevåg i kablarna i bilen lär du ha en del arbete med att få det hela att fungera igen.

Enda sättet att veta vad som gäller för dig är att titta efter hur det är gjort. Har du tur är det så enkelt att du bara behöver byta till xenon-lampa och trycka dit kontakten. Med otur och tidigare friskt klippande av kablar kan det bli något av en utmaning.

Jag hade personligen först tittat efter hur det såg ut vid anslutningen till lyktorna innan jag beställde xenon-lampor. Nu verkar dina lampor vara på väg. Hade det varit jag hade jag kopplat in dem och sett vad som hänt. Det kan gå bra. Det kan också gå dåligt. :angelo: