Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1219060
Har problem med att få någon värme i kupén på min Volvo. Har spolat rent värmepaketet utan att det gett någon skillnad. En av slangarna till paketet är varm, medan den andra är kall. Märker även att övre kylarslangen inte heller blir sådär rejält varm. Efter körning i ca 1 timme går den att ta i, brukar inte dom bli sådär riktigt skitheta? Har kollat på spjällmotorerna, och dom verkar röra sig som dom ska. Även tempsensorn i kupén är rengjord. Kan det vara så att systemet måste kalibreras? Eller har någon annan nån idé om vad som kan vara fel? Motortempen går upp som den ska btw. Vattenpumpen är nybytt i samband med kamremsbyte.
Användarvisningsbild
By Frrla
#1224938
Gick genom bilen ikväll och alla spjäll rörde sig hyfsat som de skulle va jag kunde komma fram till. Aldrig hållit på med sånt förut. Men va ska man säga. Stolen och dess kontakter hade inget med saken att göra vad jag läst och googla om man drar ur dem pga någon box.

Tömde vätskan i kylsystemet och den va brun med nå små vita flagor i. Fyllde, körde och tömde 3-4 gånger så vart de mycket bättre färg på rena vattnet.

Fick lufta med en stor tratt på expkärlet annars spydde den bara ur innan man hann fylla på. Nu vart värmen bättre men fortfarande ljummet drag när den står på tomgång i -26 grader. Helt ok och behaglig värme när man kör nu iaf. Förut immade rutorna igen direkt och tinade knappt av fast bränsle -värmaren gått nästan 1timme också.

Kan de blivit en luftficka någonstans bara sådär? Eller är toppen påväg?
Användarvisningsbild
By Frrla
#1225148
Nej motortempen gör som den alltid gjort och står sen stadigt i mitten.
Ägaren får bestämma hur han vill göra framöver. Bränslevärmaren hade gjort det riktigt brännande varmt i bilen imorse iaf. Så den biten verkar fungera klockrent. Börjar nästan fundera på vattenpumpen. Men bilen är servad efter alla konstens regler på 22tusen mil nu..
#1226696
Har haft bilen inne på felsökning, och termostaten öppnar och stänger som den ska. Flödet är också som det ska.
Dom trodde därför att det kan vara så att spjällen måste kalibreras, eller att hela enheten för kliman måste bytas.
Ska in med den på verkstad för ytterligare felsökning och då med reparation i Februari. Återkommer då med svar på vad som varit felet! Verkar vara vanligt på V70N att det är klen värme.

Samma här, har svårt att se logiken i t[…]

Tack, ja jag har kollat vevhusventilation och spra[…]

Jag får läsa hela sen men en först[…]

Min kollega har en XC60 T5 AWD som drar kring 1,2 […]