Volvo S/V40 relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Ortovox
#1326239
Hejsan,

Jag har lite frågor gällande nivåregleringen för strålkastarna i S40 som jag hoppas jag kan få hjälp med. Jag undrar om det enda som styr motorerna till lamporna är vredet i instrumentpanelen.
Vredet: Bild
Motorerna: Bild

Det är nämligen så att jag har en Volvo 480 med nivåreglering för strålkastarna som gått sönder och som jag försökt laga, som vanligt med 480 så har den en speciallösning med hydraliskt reglersystem som jag lyckats fylla på men kommit fram till att det nog måste va trycksatt och detta kan jag inte gå att göra själv och har ingen aning vem som skulle kunna göra det heller.

Så min tanke är att istället gå till en skrot och ta ett par S40 motorer som har samma fäste och ta vredet från instrumentpanelen förutsatt att det sen räcker med att man drar ström till vredet och kablar till motorerna.
Sen undrar jag hur många steg på vredet man kan reglera nivån, min 480 har 4 steg 0-3 så skulle vilja ha samma.

Mvh Jonas
Användarvisningsbild
av vetten
#1326331
Minns inte att 480in hade justerbar höjd på lysena, däremot så har du ju flipplysen som regleras av varsin motor samt en hydralkolv på varje lykta. Hydralkolven är till för att lysena ska gå mjukt upp och ner annars skulle dom bara slå upp/ner med en smäll samt att den hjälper till lite upp/ner , vet att jag bytte på en jag hade då flippningen kärvade. Jag har haft både en -90 och en -94t. Vad har du för årsmodell?
av Ortovox
#1326343
Tack för svar Vetten, nej det är nog inte vanligt på 480. Jag hade aldrig sett det på någon 480 förrän jag köpte min 480 GT från 1995. GTn ska ju ha lite extra utrustning så detta är väl en grej de har slängt med.

Det har funnits ersättningssystem se länk nedan men det tillverkas inte längre men även om det gått att få tag i så vill jag inte lägga flera tusen på något som garanterat kommer läcka ut någon gång i framtiden och på en bil som kostade 10k :-) . Men det hade ju varit trevligt att ersätta systemet med Volvo delar som dessutom går att få tag i även framtiden på skroten billigt tänkte jag.

http://www.skandix.de/en/spare-parts/el ... t/1006438/

Mvh Jonas

Jag har en XC 60 årsmodell 2020. Det verkar[…]

Tanken är att det ska hjälpa till att[…]

Om man tankar HVO i en bil som ej godkänts av[…]

Den är väl knappast meningslös. […]