Volvo 850, S/V70 (97-00) , V70XC (98-00), C70 (98-05)
relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#388707
Hej

Har köpt ett helt nytt släp och när jag kopplade det på bilen så upptäckte jag att lamporna på släpet endast lös på vänster sida. Alla lampor på höger sida fungerar bra. Är det troliga att det är eldosan på bilen som är felet? Jag vet att liknande fel har uppkommit när jag hyrt släp. Kan man mäta i dosan på bilen om den fungerar som den ska? Skall alla 7 piggar vara strömförande? Jag har sprutat med 5-56 och försökt trycka isär piggarna utan skillnad. Jag kanske skall ta och byta dosa helt enkelt, de är ju inte så dyra.

Tack på förhand

/Mikael
#389015
Tack så mycket Grammse. Ska ta och mäta i morgon. Har idag iallfall bytt dosa utan att resultatet blev bättre (alltså sitter felet någon annanstans än i dosan). Har även testat med annan bil och då funkar alla lampor som de ska (= min bil är felet).

MVH

/Mikael
#389373
Jag har läst till mig att dimljus kan påverka ljusen på släpet och det finns på bilen, men draget är ju monterat på fabrik så det borde ju vara kontrollerat, eller? Är det någon som vet på rak arm om det finns någon relä eller säkring som kan påverka ljusen på släpet? Har inte hunnit kolla på bilen än utan skall försöka göra de i morgon e.m.
Felkod: ECM-P001778

Hej, Motorlampa har tänds och felkod visar E[…]

Jag vet uppriktigt inte. Man skulle ju haft en Tes[…]

Man behöver vakuumsuga ur den gröna retu[…]

svischande ljud.

Axiellt glapp i hjullagret? Prova ryck och slit i […]