Volvo 850, S/V70 (97-00) , V70XC (98-00), C70 (98-05)
relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

#1503502
Hej.
Är det något som haft dett problem?
Bytt krängningshämmar stag, balanserat däcken kollat över alla bussningar samt styrstag och de ser ok ut, men fanskapet knackar ändå.
Kollar man till damaskerna så är de hela, dock med yttre sprickor som ej gått igenom och det låter inte på plan väg när man svänger så knuten bör va ok, eller?
Bromsskivan är minimalt sne ( känns inte men syntes på rosten när jag roterande skivan för hand ) och ena beläget är sne slitet, kan det vara så att det snea beläget ligger och knackar? Tycker att knackandet försvinner något när man bromsar.
#1503510
Det är svårt att avgöra om spindelleden är glapp eller inte, den brukar vara i spänn både då bilen står på hjulen och då man lyfter..
Man skulle ha en sån skakmaskin som bilprovningen har :-)
Om det "slår" i ratten samtidigt som det knackar är det förmodligen inre eller yttre styrled som glappar. Eller styrväxeln..
#1503512
Erik Å skrev: tor 30 jun 2022, 07:42 Det är svårt att avgöra om spindelleden är glapp eller inte, den brukar vara i spänn både då bilen står på hjulen och då man lyfter..
Man skulle ha en sån skakmaskin som bilprovningen har :-)
Om det "slår" i ratten samtidigt som det knackar är det förmodligen inre eller yttre styrled som glappar. Eller styrväxeln..
Jag bad besiktningen särskilt kolla högersidan, de hittar inget som är fel. Däckfirman kollade alla bussningar när de balanserade däcken, de hittar inte heller något fel..
Känns inget i ratten eller pedalerna dessvärre....
#1503523
Erik Å skrev: tor 30 jun 2022, 10:20 Visst kan bromsok röra sig på de glapp som trots allt finns men de är rätt tunga så det blir mer klonk än klapper :-D
Visst har du kollat att hjulbultarna är åtdragna?
Ha, de sitter XD efterspänner alltid efter skruvdragaren.
Också oken sitter som de ska.
Kan klossarna föra oljud om/när de är sne slitna?...
#1503538
Erik Å skrev: tor 30 jun 2022, 12:14 Är ytterknuten sliten och glapp lär den kunna skramla. Men då lär det bli tyst när motor drar..
Men yttre drivknut, det ljudet kommer väll alltid om man vrider fullt och kör? Denna är knäpp tyst när man kör på plan mark med fullt rattutslag...
Funderar på att slänga skivorna då de är minimalt snea redan trots att de knappt är slitna.... 😞 och lägga nya belägg för att säkerställa att det inte är det. Allt annat ser felfritt ut 🤔
#1503545
V70 flexiful -08 gått varm.
Moton stod på tomgång ett tag. När jag körde iväg funkade inte servostyrning. Kom i gång efter att jag stängt av bilen. Körde 1 km morton gick varm stannade bilen. Startade bilen när motorn var kall. Körde 200 m. Sedan dog den. Verkstaden säger att bulten till remskivan var lös och nu är alla ventiler kass. Motorn skrot. Kan detta stämma?
Mvh
NB

Okej, tack för svar! :-) Gjorde en simpel s[…]

Hur känns bilen med vinterdäcken på[…]

Tjenare! Har en gammal 945 från 1991 med en[…]

El startspärr(bilen startar inte)

Ta fram ett elschema och mät mellan kontaktdo[…]