PV, Duett, P1800, P1900, Amazon, 140, 160 relaterade ämnen men här diskuterar vi även Volvo 903 (Valp) & TP21 (Sugga) samt EPA och A-traktorer

Moderator: Moderatorer

Användarvisningsbild
av lennarte
#1295995
Det går inte att byta packningen till oljetråget på plats. Motorn får antingen lyftas upp eller framvagnen lyftas ner. Det är oljepumpen som går ner i oljetråget som "ställer till" det. Motorn sitter ju skruvad (främre motorfästena) i framvagnen så du får "hänga upp" motorn i så fall. Ska du byta både främre och bakre tätningarna (det blir ju samma med den bakre tätningen) så lyft ut motorn. Det är inte mycket jobb på dessa modeller.
Användarvisningsbild
av gubbstrutt
#1296103
Håller med Lennart här mycket bättre o ta ur maskin om tråget ska ner. Har du ett motorställ med är det ett stort plus ur arbetssynpunkt.
av anteb
#1298041
lennarte skrev: ons 30 jan 2019, 19:50 Det går inte att byta packningen till oljetråget på plats. Motorn får antingen lyftas upp eller framvagnen lyftas ner. Det är oljepumpen som går ner i oljetråget som "ställer till" det. Motorn sitter ju skruvad (främre motorfästena) i framvagnen så du får "hänga upp" motorn i så fall. Ska du byta både främre och bakre tätningarna (det blir ju samma med den bakre tätningen) så lyft ut motorn. Det är inte mycket jobb på dessa modeller.
Måste kylare och front bort om man ska lyfta ur motorn? motorhuven?

Är det någon som vet måtten på främre o bakre p-box till veven eller finns det olika storlekar?
Användarvisningsbild
av lennarte
#1298084
Man kan välja 2 vägar, antingen lyfta ut motor och växellåda eller bara motorn. Det beror lite på vad du har för utrustning kring dig. Om du har en grop eller lyft kan det vara lättare att "ta ner" växellådan först (den ska ju ändå bort). Ska du ha bilen på bockar så är det ganska "bökigt" att ligga under och lyfta ner växellådan, men det går. I vilket fall så ska motorhuven och kylaren bort, sedan kan allt annars vara kvar. Även om det underlättar om fläktbladen är bortmonterade. Glöm inte jordkabel mellan motor och kaross, det är det många som gjort under åren. På nyare motorer sitter där lyft öglor monterade men det gör det inte på B18 motorn, men det går att lyfta i vipparmsaxeln, även om inte alla håller med om att det är rätt
Rätt packbox kan du kanske kolla på länken jag skickade tidigare, du kan säkert köpa dom därifrån också
Köpråd XC90

Jag har en stor hundbur bak i min bil. Enda orsake[…]

AC STRULAR.

Med VIDA så kan du kallibrera dina luftspj&a[…]

Det där med startvägran ibland skulle ju[…]

Hej, fick meddelande i min Volvo S60 D4 VEA -15 a[…]