PV, Duett, P1800, P1900, Amazon, 140, 160 relaterade ämnen men här diskuterar vi även Volvo 903 (Valp) & TP21 (Sugga) samt EPA och A-traktorer

Moderator: Moderatorer

#1244435
Foreslår at du sprayer alle kontakter på rele med kontaktspray og sørger for at de sitter godt. Dersom rele er ok og det enda ikke fungerer så følg kabler bak til pumpe og spray kontaktpunkter der også. Dersom dette ikke løser problemet så kan du målespenning på rele som får strøm fra ECU og sjekke at det kommer spenning når tenningslås står i II (tenning på) og at det samme skjer i III (start). Det er sjelden ECU legger av, men det kan skje. Et siste punkt å sjekke er jordingskabel for D-jetronic. På 164 sitter denne under batteriet er ca 20 kabler jordet i egen jordingskontakt, jeg vet ikke om det er samme på P1800. Du ser at det er annen farge på de kablene, tipper du har samme løsning på B20E som B30E.
#1258021
Med tjuvkopplad pump och startmotor som snurrar tänder den alltså inte. Då lossar och lyfter du på en spridare (kan vara lättare lossa alla fyra samtidigt och lyfta alla en liten bit så du ser ändarna) och kollar om du får en liten dusch med bränsle med jämna mellanrum när någon vrider på starten. Får du inte det så har alltså både pumpstyrning och spridardrivning lagt av. Båda styrs av ECU så se till att den har ström via sitt relä o säkring. Får du bränsle överhuvudtaget så borde den försöka hosta till lite även om trycket är lågt. Det är inget problem att låta pumpen snurra via tjuvkoppling hela tiden under proven, soppan går tillbaka till tanken.

Alternativt om du har mätinstrument kan du koppla in dig parallellt på en spridare. Välj tex 2V mätområde och dra på starten. Du ska få lite fladdrande värde om du har ett digitalt instrument. Med att analogt får du välja lägsta området och kan då se ett kort ryck men det kan vara svårt då pulsen bara är några millisekunder. Bäst är ett batteridrivet oscilloskop. Spridarna aktiveras två åt gången av fördelarkontakterna.
Motorolja 4takt moped

Är det så förståndigt att […]

Jag körde med fuldiesel när jag bodd[…]

Okej, tack ..

945 vs 965

Den blir helt klart kvar som original! [emoji4] F[…]