Här kan ni medlemmar presentera era bilar med bilder, information etc. Skriv gärna era projekt ni håller på med också! Max en tråd per bil!

Moderator: Moderatorer

#984716
Hehe ja, knoppen är såklart bättre än ingen alls. Fast så envis som jag är så skulle jag nog köra utan knopp tills den gamla antingen var lagad, eller ny(orginal) inhandlad.

Skoj att inget var fulkopplat iaf, mer än vad jag kan säga om mitt hus :/ Där har dom varit så duktiga att dom kapat banorna på kretskortet med en kniv, typ halvvägs genom kretskortet >_> Men min ABS fungerar iaf, så antar att tattarkopplingen är gjord för rätt länge sedan, och någon senare ägare fixat ABS'en(och säkert svurit lika mycket som jag över den fina "lagningen").

Ja, ungdomsägda bilar har både för och nackdelar. En fördel kan ju som i ditt fall vara bättre ljud, en annan fördel är att yngre personen ofta tycker om att fixa själva. Nackdelen är att långt ifrån alla hemmafixare vet vad fasen dom gör, så man kan hitta många ehm... "patentlösningar"... :roll:
Annan nackdel är såklart mekaniskt slitage. Väldigt många yngre förmågor är ju inte direkt duktiga på att köra snällt... Har det dessutom övningskörts i bilen så kan ju kopplingen tagit mycket med stryk också...
#984735
Jo jag kan väl erkänna att när man var ung så körde man ju som en ungdom med bilen, tur man vuxit upp på äldre dagar.. Enda jag vet som redan fanns vid köpet är att kopplingen tar direkt. Om det är mekaniskt eller bara en luftning återstår att se, att riva ner lådan är inget jag tänker göra iaf.
#985179
hmmmmmmm....... Hur tusan är det det är kopplat... Tror det är högerbak, vänsterbak, höger fram, vänster fram. Höger bak är dom lödningar som brukar ge sig först, följt av vänster bak... Sen är jag osäker...

Hur mätte du givarna? Normalt sett så kopplar man ur kontaktstycket ur boxen och mäter i handsken, då har ju boxen inte ett skit med mätvärdena att göra.
Får man inte utslag på någon givare flyttar man arslet till den/dom givare som inte gav utslag, kopplar ur dom vid hjulen(fram) eller i skuffen(bak) och mäter där. Får man kontakt då så är det kabelknas, får man fortfarande inget utslag så är det troligen givarna, iaf fram. Bak finns det ju fortfarande en bra bit ej delbar kabel kvar som kan fela(men det spelar ju ingen roll, bak byts ju det kablaget per automatik med ny givare iaf så).

Om du har mätt på korrekt sätt så ja, då är nog hela 3 givare skrot. Lyckligtvis är dom ju inte sååå dyra. Bak ligger väl på typ 7-800kr paret, och fram ligger väl på 6-700kr styck, om jag inte minns helt galet. Visst, det är ju en skaplig slant om man har det snålt, men det är ju ändå bromsar det handlar om.
Fungerande ABS kan vara skillnaden mellan liv och död i dom värsta fallen, och då är ju inte ~1500kr mycket att gnälla över :) Eller om vi inte ska vara så dramatiska, så kan fungerande ABS vara skillnaden mellan oskadad och skadad bil. ~1500kr är väl ungefär vad dom flesta har i självrisk, så där går man ju plus minus noll, med fördelen att man slipper bråka med försäkringen som säkert kommer envisas med att lösa in bilen.
#985213
Lucif3r Mätte i handsken enligt en bild som publicerats här på Jagrullar ( http://s32.photobucket.com/user/JAnders ... 1302217829 ), saknade dock något stift i handsken. Får palla upp bilen nästa gång jag är ute och börja kolla givarna, kan ju vara både glapp och fan vet vad. Såklart ska man ha en fungerande ABS, för det första för säkerheten och för det andra att få bilen igenom en besiktning.

Droopy Det ska vara trimchip i bilen, får väl sprätta boxen och dubbelchecka om de har bytt ut chippen igen. Köptes en gång i tiden av turbodeath
#989774
Jahapp, semestern i full gång. Första veckan blev hos farsan och hjälpa han med diverse arbeten. Som tack fick man mer verktyg och prylar till 245an. Här kommer bildbomb på onsdagen och torsdagens arbete på den röde:

Textiltvätt på mattan
Bild

Även sätena
Bild

Armor shine på plasten och skinnet gjorde susen
Bild

Baksätet monterat
Bild

Även plastkåporna fick Armor shine på sig
Bild

Framsätena i
Bild

Tvättade av spisen och utvändigt
Bild

Bild

Dräneringshålen vid bagagen var kätt fick man uppleva..
Bild
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Läckande styrservo v70 2005

Hallå! Jag har fått fylla på sty[…]

Bagagelucka öppnar sig

Är det liknande som v70 och xc90 så sit[…]

Motorsystem och motorlampa lyser, hittade detta id[…]

Tack för bra och informativa svar Alexander! […]