Volvo S60, S80, V70N (00-08), XC70 (00-08), XC90 (03-14) relaterade ämnen OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer

av Lövet
#426846
bagarn09 skrev: Kan hålla med om att ljusbilden blir lite "fuckad". Dock följer den samma "konturer" som halogenlamporna men med mer spridning runt i kring.. Så där kan vi väl vara överens?

Ja, jag plockar ur mina lampor inför besiktning..
Naturligtvis är det inte ok att åka runt med en bil som har större spridning i ljusbilden än vad som godkänns av besiktningen.
av Lövet
#426938
pele skrev:http://www.humanhabit.se/sv/xenon/xenon ... ssats.html
Intressant idé. Återstår bara det riktiga problemet då. Att få ljusbilden rätt.

För de som köper original strålkastare så kan det dock vara en idé med ovanstående. De som bara byter lampor kan fortsätta drömma om att komma igenom besiktningen.
av hammerin
#426967
Xenonkonverterar man en bil med projektorlins så blir det oftast ingen skillnad på ljusbild. Men om man xenonkonverterar en bil med öppen reflektor och sätter dit en "vanlig" H7 lampa säger vi, så blir ljusbilden åt helvete. MEN! det många inte vet är att det finns eftermarknads xenonlampor med en avskärmning på glasröret...då försvinner bländningsrisken nästan helt. Dom lamporna har ett R på slutet av benämningen t.e.x H1R eller H7R. Så ni som ska xenonkonvertera med öppen reflektor, se till att ni köper rätt lampa med ett R på!
av Lövet
#426971
H7R lampor hjälper inte nämnvärt vid en fulkonvertering. Det krävs fortfarande en reflektor anpassad för xenonljus. Knappast så att Volvo byter ut reflektorn helt på exempelvis V70N/S80/S60 för skojs skull om det vore så enkelt att bara ta en lampa med en liten avskärmning.

Xenonreflektorn:
Bild

Halogenreflektorn:
Bild
av hammerin
#426994
Inte för att jag ser nån "nämnvärd" skillnad på dom 2 strålkastarna men en avskärmad lampa minskar ljusspridningen avsevärt uppåt i reflektorn, därav minskar bländningsrisken för mötande trafik.
Användarvisningsbild
av Bosa
#427073
Mitt råd till TS är att montera faceliftlysena men i halogenversion, inga problem med ljusbild eller besiktning/flygande. :)

Edit: Sorry, såg nu att han redan har prylarna.
av Lövet
#427145
hammerin skrev:Inte för att jag ser nån "nämnvärd" skillnad på dom 2 strålkastarna men en avskärmad lampa minskar ljusspridningen avsevärt uppåt i reflektorn, därav minskar bländningsrisken för mötande trafik.
Kom igen nu. Det är helt olika strålkastare.

Poängen är inte att du ska se exakt vilka skillnaderna är, bara att det inte på några villkor går att använda samma reflektor för Halogen och Xenon.
Användarvisningsbild
av tpsalu
#427219
Som sagt så har jag orginal-lampor.Kör aldrig med toklast så inte borde väl orginal-lampor från volvo blända hela tiden.Isåfall skulle väl inte volvo montera sådant.Nog för att bilar med orginalmonterat xenon har sensorer men
jag har en låg och fet bil och kör aldrig på kostigar där det guppar för jämnan.Vet att min bil är helbilsgodkänd så lampbyte gillas inte men var bara ute efter ett kopplings-schema till dom nya lysena :???:
av bagarn09
#427222
Kan ni inte starta en debattråd om xenon och halogen? Det är väl upp till var och en om man vill xenonkonvertera och se bra på vägen samt att reta andra. Sen om det är lagligt eller olagligt det får man ju känna på när bängen stoppar än eller när man är "dum nog" att åka till besiktningen med dessa lampor i.

Tråden startades väl inte för att debattera om xenon och halogen?

Har inte sett en glimt utav nåt kopplingsschema eller tips på hur Tpsalu ska få sitt xenon att funka på fulvis. Och även jag vill ha tips på hur jag gör för att byta FRÅN xenon TILL halogen...
Har R-lysen med xenon original, inga sensorer dock. (fulkopplat, jag vet!). Var så när jag köpte bilen och fick inga halogenstrålkastare med bilen vid köp.

MVH; Jimmy

Städat i min V70 D3 my-11. Köpte en V90[…]

Borta länge från forumet. Har nyss k&o[…]

Hjälp

Behöver byta denna.hur får man loss den[…]

Framhjulslager V50

Jag har köpt 2st framlager på Biltema m[…]