Bilvård, lackering, däck, fälgar, styling och väghållning diskuterar vi här…

Moderator: Moderatorer

#1153081
SBergdahl skrev:
StefanN skrev:Möjligtvis om du tar en 2K-färg, vanlig spray är ju ingen höjdare. Finns ju 2K på spray typ denna klarlack. http://malmmotors.se/topplack/eastwood-2k-klarlack/
Nackdelen är ju att man ganska snabbt är uppe i sådana priser att det börjar löna sig att lämna in istället. Givet att man själv gör det mesta förarbetet då. Men det känns inte aktuellt förrän kanske när det är läge att byta däck och de ändå ska krängas av.

Jag tog en exempelbild på hur slitaget ser ut. Det är som sagt inte jätteilla på lite håll.
WP_20170225_10_30_49_Pro.jpg
Och såhär ser hela fälgen ut. Zeus verkar fälgen heta när jag googlar numret som stod på baksidan, hör eventuellt till C70 egentligen. Ganska snygg fälg tycker jag.
WP_20170225_10_30_55_Pro.jpg
Påminner ju väldigt mycket om standardfälgen som låg på de första versionerna av S80.Ska det sedan bli riktigt bra ska fälgen blästras ren innan ny lack läggs på med alla de olika lager det innebär.Vilket ju ibland gör en ny fälg billigare om man inte nöjer sig med en enklare rengöring och sedan lack på detta från sprayburk.Har du ingen vana vid sprayfärg så skaffa en fälg att träna på först när det inte är så enkelt som många tror att få ett snyggt resultat med en sprayburk.
#1153526
Jag ful-renoverade fälgarna på en gammal Jaguar för några år sedan, det blev inte perfekt men helt ok. Inte jättesvårt egentligen, och hade jag velat höja standarden hade det varit ganska lätt att lägga mer energi på underarbetet, då hade nog slutresultatet blivit närapå perfekt. Dessa fälgar var dock ganska lätta att hantera, då de ju är ganska plana.

Ett alternativ är ju att man bara mattar ned och klarlackar, det kan också öka på glansen en hel del, men frågan är om det räcker i detta fall.

Precis som antyds ovan kan man ju köpa lite dyrare grejer än Biltema om man vill säkerställa kvaliteten, men mina fälgar höll flera vintrar innan jag till sist sålde bilen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
#1153586
Jag körde med Biltema, och det fungerade helt ok! Jag tvättar hyfsat ofta dock, det är möjligt att färgen hade förstörts om jag hade kört på med den starkaste avfettningen, så det provade jag aldrig.

Med facit i hand hade jag valt en ljusare nyans, mer silver och mindre grafit, men det blev som sagt helt ok ändå.
#1153885
Biltemas färg funkar bra men det viktigaste är att du får på riktig klarlack efter. En 2k klarlack. Så tål den precis lika mycket som färgen på bilen gör.

Bas färg som bas färg. Biltemas,jula mm är troligen mer utspädd och behöver något extra lager för att täcka. Men annars så är det färg som färg. Klarlack en är skyddet på färgen alltså det viktigaste. Matta ner färgen, grunda på med färg och klarlack så har du klart snyggare fälgar.. Kör inte 1k klarlack för då släpper det med starkare avfettning, bensin eller liknande.
#1155977
En fundering till. I nuläget har jag ett par balanseringsvikter på fälgarna. Jag ser två möjliga alternativ. Antingen måla över vilket blir fult när det är dags för nya däck eller ta bort, märka upp på däcket var de satt och sätta dit nya sen. Hur stor är chansen att det sistnämnda blir bra? Inte för att det kostar en förmögenhet att balansera om men ändå.
#1161055
Det blir fullt tillräckligt prydligt för mina behov det här.

Använder Biltemas akrylbaserade färg och primer. För mig som novis känns den väldigt lättjobbad, har inte lyckats få det att rinna eller så över huvud taget. Men ytan blir lite sträv av metallic-flagorna så jag ska köpa klarlack också imorgon, sen får de ligga någon dag innan de åker på bilen.
Bilagor
WP_20170325_12_34_08_Pro.jpg
WP_20170325_12_34_08_Pro.jpg (1.96 MiB) Visad 1125 gånger

Polering sedan 2k lack EX: LÄNK-->https[…]

31360098 heter länken ifall nån undrar.[…]

Kombi är alltid bra att ha :-) Man vet aldri[…]

Det är inte bara det. Hela D5T5 består […]