V40 D4 Dörr problem

Volvo V40 relaterade ämnen. OBS! vid motorproblem försök att ange vad du har för motor i bilen...

Moderator: Moderatorer


Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav SvenB fre 09 feb 2018, 09:45

Jag förstår att ni med problem inte kan vänta men det skulle vara intressant att se när värmen i luften kommer tillbaka, om problemen upphör då. Jag har inte, ännu, några problem, men min bil står torrt och inte svinkallt. Men däremot när vi hade två bilar, och den andra bilen (VAG-bil) stod ute, så hände det ofta att den bilen fick köld/fuktrelaterat dörrfel. Det var fukten i dörrar som ställde till det.
//Sven
Volvo V 40CC D3 Momentum BE PRO Flamenco Red Metallic, Lindholmen Charcoal MY -14
f.d Volvo V50 D2 Classic -12, Volvo V50 1,8F-10, Renault Megane-06, Volvo V 70-03, Volvo V 70-99, samt 51 andra bilar varav 21 Volvo
Användarvisningsbild
SvenB
Volvonörd
 
Inlägg: 6648
Blev medlem: sön 01 nov 2009, 18:35
Ort: Stockholm. Numera emigrerat till grönskan i Sörmland mellan Flen och Eskilstuna
Kör: Volvo V 40CC D3 Momentum BE PRO My 14Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav Funk sön 11 feb 2018, 09:03

SvenB skrev:Jag förstår att ni med problem inte kan vänta men det skulle vara intressant att se när värmen i luften kommer tillbaka, om problemen upphör då. Jag har inte, ännu, några problem, men min bil står torrt och inte svinkallt. Men däremot när vi hade två bilar, och den andra bilen (VAG-bil) stod ute, så hände det ofta att den bilen fick köld/fuktrelaterat dörrfel. Det var fukten i dörrar som ställde till det.


Det lär vara så att det börjar med problem vid kyla.. Den första (MY-13) jag hade byttes låsen på, dom stendog i bakdörrarna, min förra V40 (MY-15) krånglade bara någon enstaka gång så det skyller jag på fukt. Min nuvarande MY-17 är felfri. Nu har frugans ena bakdörr på hennes MY-16 drabbats i samband med minusgraderna här..
Jag har hört att det handlar om ett felaktigt fett i låset någonstans på vissa bilar, och utöver att inte gillar kyla så hårdnar fettet på vissa bilar med tid vilket gör att man bör fixa problemet så fort symtomen dyker upp. Alla bilar är dock inte drabbade så det är lite slumpmässigt..

/Thomas
Insert punchline here !_____________________________
Användarvisningsbild
Funk
Volvonörd
 
Inlägg: 5139
Blev medlem: sön 01 apr 2007, 18:55
Ort: Göteborg
Kör: Svinfort !!

Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav nicdah sön 11 feb 2018, 10:45

Mina lås har också bara krånglat vid kyla (V40 D2 MY15). Fick baklåsen bytta förra året och de har fungerat bra tills i måndags morse. Då gick det inte att komma in i bak- och förardörr. Var -16 grader ute. Sen på eftermiddagen funkade alla dörrar och likaså morgonen efter då det var -11. Skulle också tro att det var fukten som spökade. Det hade snöat en hel del dagarna innan och sen blev det töväder och sedan ordentligt kallt på natten. Nåt skumt är det och teorin med hårdnande fett låter som en trolig anledning. Hade en Golf på jobbet för många år sedan som var hopplös. Så fort det var minusgrader gick inte framdörrarna att öppna. Skulle tro att det var något liknande problem på den.

/ Niclas
nicdah
Halkkörning
 
Inlägg: 14
Blev medlem: tor 11 sep 2014, 21:15

Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav least tis 13 feb 2018, 09:25

Vilket kvalificerat struntprat det verkar vara från vissa mekaniker och verkstäder gällande QB.
Volvo har inga problem med att man pratar om dessa notifieringar, och det är inget "olagligt".

Här kan man läsa vad Volvo själva anser om QB:
http://vidaresources.volvocars.biz/help ... bb84fc.htm

Och QB ska kontrolleras vid varje service:
"Alla kund- och återförsäljarägda fordon, oavsett ursprungsland, måste kontrolleras vid varje service- eller reparationstillfälle för att se om det finns några ej åtgärdade kvalitetsmeddelanden, med undantag av policies."
least
Mekaniker Wannabe
 
Inlägg: 969
Blev medlem: sön 12 jul 2009, 14:43
Kör: S80 V8 MY2007

Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav Dex ons 14 feb 2018, 20:43

Prova och ställa in Autolås i My Car menyn.
Då låses all dörrarna automatiskt när man börjar köra.
Då motioneras låsen och de får bekänna färg direkt om de fungerar korrekt eller inte.
Man hör också om det låter konstigt om dem när bilen låses.
Skulle de vara dåliga på något sätt så slutar de att fungera rätt så snart och man reklamera dem hos ÅF då.
Mina fungerar galant,även bakluckan efter jag smort upp låshaken där.
Kör XC60 D5 AWD AUT Inscription -2018 Teknik Pro 360cam parkassistant
V40CC D4 AUT Summum -2016
V70 T5 Geartronic -2002
Tidigare XC60 D4 Ocean Race AUT VEA -2015, V40 D4 Man Momentum -2013,C30 1,8F -2009, 855T5 BSR -1994
Dex
Däckkrängare
 
Inlägg: 174
Blev medlem: tor 07 dec 2017, 23:38

Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav bulletbeast tor 22 feb 2018, 22:42

Supes skrev:
bulletbeast skrev:Jag har precis lämnat min V40 (2014/11 model) hos Volvo. Det började för 2 veckor sedan, med att bakdörrar inte gick att stänga vid samma tillfälle utan bara studsat. Det gick till slut att stänga på något sätt. Sen blev det rejält kallt i helgen och båda bakdörrar går inte att öppna varken inifrån eller utifrån. Förardörren går ibland inte att öppna heller varken inifrån eller utifrån och imorses när jag skulle åka och lämna bilen på verkstad fick jag hoppa in i bilen genom passagerardörren som är den enda som verkar fungera felfritt. Bilen är inlämnad och jag väntar på ett besked.
Tycker det är inte kul att åka i en bil när jag inte vet om jag kan öppna dörrarna. Det är ju kallt men inte “norrlands kallt”. Det borde bara fungera. :???:


Berätta gärna hur det gick till och vad du fick pröjsa för det.


Ok. Efter att jag har varit på Bilia sista gången fick jag en ny bokad tid eftersom de kunde konstatera att låset på bakdörr på vänster sida var trasig, troligtvis pga kylan enligt verkstaden. Att 3 utav 4 dörrar inte gick att öppna sa de att det var pga kyla, kondens, fukt och skit... och att det fanns inte så mycket att göra. De sa att de har haft bilen inne hela dagen och smörjt låsen och då gick allting att öppna igen. Väntade ca 3 veckor för ett lås som monterades idag. Som tur (eller otur) är sjönk temperaturen en hel del inatt och när jag åkt hemifrån till verkstaden gick inte förarsidan dörr att öppna. Inte bakdörrarna heller. Temperaturen var -6. Helt normal vintertemperatur. Precis som sista gången. Då kliver jag in i bilen genom passagerarsida och kan konstatera att dörren på förarsidan går inte ens att öppna inifrån. Det är inte kul att åka 3 mil i vintermörkret och veta att om jag kör av vägen kan det vara svårt att ta mig ur bilen på egen hand. Dödsfälla pratade någon om!!!
Väl framme på Bilia kliver jag ur bilen på passagerarsidan igen och lämnar in bilen och ber de att titta på allting igen. Gubben på verkstaden säger att de ska givetvis titta på det. När jag hämtar bilen på em var den trasiga låset bytt och allting fungerade som det ska. Gubben säger att de har haft bilen inne och torkat och smörjt igen. Dessutom tilläger han att det är ganska normalt att det är så när det är kallt och så.... jag blev helt mållös! Jag sa att jag tycker det är konstigt att detta är den enda lösning Volvo har men enligt gubben det finns inte mycket de kan göra. Betalat ingenting eftersom min begagnad garanti täckte låset.
Just nu är det -12 ute och jag är tveksamt att jag kommer att kunna öppna dörrarna imorgon bitti igen.
Vad gör jag nu? Har jag köpt en Volvo som jag har svårt att komma in på morgon om temperaturen sjunker under -5 grader? Ännu värre är om jag inte kan ta mig ur bilen i en nödsituation. Har jag köpt en bil för enbart inomhusbruk?!?!
Samtliga bilar jag har ägt var inte lika dyra eller påkostat som min Volvo V40, men alla gick att komma in och komma ur i alla temperaturer och väder förhållande.
Vad ska man göra nu?? Vad är lösning? Byta alla lås eller måste jag bara bli av med bilen?!
bulletbeast
Övningskörning
 
Inlägg: 2
Blev medlem: tis 06 feb 2018, 10:40

Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav nicdah fre 23 feb 2018, 06:17

Förstår att du är frustrerad !!! Min V40 MY15 har också strulat men det har blivit bättre sedan låsen i bakdörrarna byttes. Men för 2 veckor sedan när det var -16 ute gick bara 1 av 4 dörrar att öppna. Som tur gick förardörren att öppna från insidan så jag slapp kravla mig in via passargerarsidan. Dagen efter -11 och då gick alla att öppna igen. Verkar vara rena lotteriet ibland. Om det nu är fukten som stökar måste det vara ett konstruktionsfel. Jag har också haft bilar av olika märken där jag aldrig haft problem att öppna ens då det varit -25 ute. Jag har påtalat problemet vid ett flertal ggr till Volvo i deras enkäter mm men som sagt aldrig fått någon förklaring till problemet. Det är absolut en säkerhetsrisk om dörrarna INTE går att öppna från insidan ifall en olycka skulle vara framme. Jag springer inte och öppnar alla dörrar innan jag kör hemifrån. Det kan ju faktiskt vara så att man måste ta sig ut genom någon av de andra dörrarna i en krissituation. När jag varit som mest frustrerad brukar jag ändå skoja om att det måste vara sommar när jag säljer bilen :D :D

/ Niclas
nicdah
Halkkörning
 
Inlägg: 14
Blev medlem: tor 11 sep 2014, 21:15

Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav SvenB fre 23 feb 2018, 09:35

Jag förstår att ni har problem. Jag har aldrig råkat ut för detta på en Volvo, men däremot på en VAG-bil som vi hade som andrabil och var parkerad utomhus. Där fick man hela vintern vara beredd på att få ta "alternativa" vägar in i bilen på morgonen. Det löste vi med att sätta en kupevärmare riktad mot förardörren så fukten torkade ur. Sedan var det bra en tid. ;-//
//Sven
Volvo V 40CC D3 Momentum BE PRO Flamenco Red Metallic, Lindholmen Charcoal MY -14
f.d Volvo V50 D2 Classic -12, Volvo V50 1,8F-10, Renault Megane-06, Volvo V 70-03, Volvo V 70-99, samt 51 andra bilar varav 21 Volvo
Användarvisningsbild
SvenB
Volvonörd
 
Inlägg: 6648
Blev medlem: sön 01 nov 2009, 18:35
Ort: Stockholm. Numera emigrerat till grönskan i Sörmland mellan Flen och Eskilstuna
Kör: Volvo V 40CC D3 Momentum BE PRO My 14

Re: V40 D4 Dörr problem

Inläggav jimlindeborg fre 23 feb 2018, 12:58

Trodde problemet skulle komma tillbaka nu när kylan slog till igen, men icke! (Peppar, peppar) Bilen stod inomhus i ca 1 vecka när vissa detaljer lackades och det verkar ha löst mina problem iallafall.
Volvo V40 T5 Polestar Carbon Edition MY16 NO38/343
Användarvisningsbild
jimlindeborg
Mekaniker Wannabe
 
Inlägg: 843
Blev medlem: fre 22 nov 2013, 15:55
Ort: Eskilstuna
Kör: Volvo V40 T5 Polestar Carbon EditionKlicka här för att se fler Volvo kategorier

Sök på jagrullar.se - Sveriges VolvoforumFöregående

Återgå till Volvo V40 (13-)

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 5 gäster